Michael Strunge

I nogle inspirerede timer torsdag d. 25. oktober 2018 begyndte jeg at læse Michael Strunges digte op. Egentlig ville jeg bare have læst 5-7 styks op, men jeg kom ind i en følelse af flow. Det afstedkom +50 videoer, mit eget personlige udvalg af Strunges digte. Taget på gefühlen, i det spontane øjeblik, hvor jeg hurtigt skulle vælge hans bedste digte. Udvalget af Michael Strunges digte er ikke færdigt endnu. Jeg mangler at læse digte fra Popsange, Verdenssøn og Billedpistolen. Samt andre digte af Strunge som jeg ikke har fået med. Fx sprang jeg lidt hurtigt over Skrigerne, hvor Børnenes Skrig 1980 nok skal tages med. Så det må jeg gøre en dag!

NB: Efter jeg lavede mit udvalg af digte som Michael Strunge har skrevet, blev jeg klar over at der i november bliver udgivet et andet udvalg af hans digte under titlen Min krop er tung af drøm på Gyldendal. Det er digteren Caspar Eric som er redaktør på den bog. Det var ret overraskende og sjovt at opdage, at der netop udkommer et udvalg af Michael Strunge efter, at jeg selv netop havde lavet mit eget.

Jeg glæder mig til at læse Min krop er tung af drøm og se, hvilke digte som Caspar Eric har lagt vægt på. Det ville være ret sjovt, hvis det var meget anderledes fra mit. Så ville der være flere indgange til Michael Strunge og hans forfatterskab.
Det er kun godt, at Michael Strunge kommer frem i lyset igen. Jeg har selv omtalt og promoveret ham på min youtubekanal siden 2012, så det glæder mig, at flere begynder at læse hans digte.
Dags dato (31. oktober 2018) er der lidt under en måned til, at Min krop er tung af drøm udkommer. Indtil da (og efterfølgende) kan du tage på opdagelse i mit eget lille udvalg. Jeg har ikke givet det nogen titel (Min krop er tung af drøm er virkelig flot og sigende for hans forfatterskab!), så min lille playliste hedder altså bare: Michael Strunges digte (udvalgt af Christian de Groot-Poulsen). Jeg håber, at du vil fare vild i mine oplæsninger og tage noget med dig fra Michaels Strunges digte og forfatterskab! Hav det awesome!

31. oktober 2018