Udgivet den Skriv en kommentar

Tidsskrifter: Liste over litterære tidsskrifter i Danmark, Sverige og Norge

Her er en liste over litterære tidsskrifter i Danmark, Sverige og Norge. Hvis du ønsker at få udgivet dine digte på et forlag, kan det være en god idé først at sende dem ud til forskellige litterære tidsskrifter.

Hvorfor sende ind til litterære tidsskrifter?

I begyndelsen kan det være svært at vide, hvilke digte som rammer plet, og hvilke der rammer ved siden af. Her kan redaktører på litterære tidsskrifter være til stor hjælp. Hvis du får digte gennem nåleøjet hos et tidsskrift, kan du vide, at der er tale om stærke tekster.

Det er vigtigere at læse end at skrive

Hvis du får afslag fra et tidsskrift, er det nok en god idé at læse flere bøger og gerne meget bredt for at få så meget inspiration som muligt. Nye indgangsvinkler. Prøv at læse bidrag til de litterære tidsskrifter, du sender ind til. Tidsskriftet Slagtryk er f.eks. gratis og har et kæmpe arkiv liggende på deres hjemmeside. Der har jeg selv også været med nogle gange, fx bidraget her.

Hvis du er mere interesseret i at læse værker, er jeg i gang med at udarbejde en læseliste, du kan lade dig inspirere af. Det er et work-in-progress, så kig tilbage, når jeg får lagt den ud.

Tag på udflugt i virkeligheden

Grundlæggeren af Forfatterskolen, Poul Borum, sagde engang, at det er meget vigtigere at læse end at skrive. Det er helt okay ikke at skrive et eneste digt i et halvt år, hvis du læser rigtig meget og selvfølgelig også husker at tage ud og opleve livet. Det er ude i virkeligheden, at man for alvor kan suge til sig af inspiration til at skrive. Og selvfølgelig også til at drømme. Størstedelen af det, vi drømmer om natten, har udgangspunkt i noget af det, vi har oplevet. Så selvom man kan bruge meget fantasi i sine tekster, er det primært gennem oplevelser i virkeligheden, at man for alvor kan digte.

De digte, du har haft med i litterære tidsskrifter, kan også udgøre rygraden i din ansøgning til Forfatterskolen i København eller nogle af de andre forfatterskoler som findes i Danmark.

Hvis du stadig får mange afslag fra litterære tidsskrifter og forlag, kan det være, at du skal gribe selve skriveprocessen an på en anden måde. Jeg har skrevet et lille indlæg om, hvordan man kan skrive med døren lukket eller åben. Måske kan den være til inspiration.

Jeg vil løbende opdatere listen. Hvis der er et tidsskrift, jeg har overset, så skriv gerne til mig på digterendegroot@gmail.com

Danske litterære tidsskrifter:

 

Slagtryk
Hvedekorn
Addenda
Trappe Tusind
Kulturo
Det poetiske bureau
M gasin
Reception
Mosaikk.dk
Istidende
Texas Longhorn
Henfald
Passage
Lapidar.dk [Prosa og noveller]
Poppel

 

Svenske litterære tidsskrifter:

Tydningen
Ordkonst.nu
Staden
Glänta
Lyrikvännen
Populär Poesi

Norske litterære tidsskrifter:

Lasso
Prosopopeia
Riss
Bøygen
Filogen
Utflukt
Voks:
Etter

Andre litterære tidsskrifter/antologer (inaktive):

Tidsskriftet Å
Med andre ord
Det der tidsskrift
OEHL#?
OVBIDAT
Hagla
Et lysande namn
Face Forlag
Kamilla
Floret

Skriv et svar