Udgivet den Skriv en kommentar

Blogindlæg eller podcasts?

Jeg skal blive bedre til at skrive imens jeg tænker og tænke imens jeg skriver. Ofte går jeg bare rundt og tænker og spekulerer og overvejer uden, at mine tanker, spekulationer og overvejelser sætter sig nogen steder, i et blogindlæg fx. Derfor når jeg er færdig med at have tænkt, kan jeg ende med at begynde forfra på tankerne. Det hele må tænkes igennem én gang til. Og så én gang til. Det et langt mere praktisk at skrive tankerne ned, læse dem igennem og løbende finde på rettelser og nye indgangs- og udgangsvinkler. På den måde ville jeg rent faktisk komme videre med mine overvejelser og blive klogere.

Det er også en mulighed at lave podcasts eller videoer til Youtube. Men der kan jeg ikke på samme måde rette i mine tanker. Så egner det format sig bedre til at fortælle historier. Fx kan jeg godt fortælle om dengang jeg var til samtale på Forfatterskolen i 2014 på flere forskellige måder, men den røde tråd i historien ville være den samme. Det samme gælder, hvis jeg fortæller om min tid som anbragt barn på behandlingshjem … ELLER bare hvis jeg fortalte en lille beretning om hvad for noget mad, jeg spiste i går aftes. Nogle facts som er sande, og som gør den mundtlige fortælling mulig.

Når det kommer til overvejelser, handler det mere om at finde ud af, hvad jeg synes om en given sag. Den ene dag er jeg tilhænger af et bestemt synspunkt, den anden dag er jeg vildt uenig med mig selv. Jeg kan skrive essays om, hvad jeg synes om appelsinjuice og fødevarer, og så lave videoer eller podcasts om, hvordan jeg en given aften tilberedte maden. Det et sådan, at de to formater egner sig bedst. Essays og blogindlæg er bedst til at tænke i og med. Videoer og podcasts er bedre til at fortælle historier med udgangspunkt i facts og sandhed.

Så kan jeg læse ovenstående om en uge og “rette” i mine overvejelser. Føje mere til, trække fra eller finde på noget helt nyt. Det kan jeg ikke i en podcast, hvor udsagnene et indspillet og ikke kan ændres.

Skriv et svar