170402: #70 af F&F siger velkommen til livet!

brugt til 70 IMG_20161013_0011

Link til nummeret her: https://www.scribd.com/document/343769902/170402-Forventning-Forvirring-70

Kære verden!

Dette nummer af F&F har været længe undervejs (to måneder siden sidst), men jeg har været meget tøvende og tænkende og trængt til en pause fra at skrive, så jeg kan få et overblik over, hvad jeg vil, i stedet for at gå rundt med et underblik. Samtidig er der så mange andre ting i mit liv, jeg er begyndt at rydde radikalt op i. På længere sigt burde det meget gerne frigøre mere og bedre energi til at skrive, men nu og her må jeg fokusere mit fokus andre steder hen. Måske nævner jeg mere om det senere, i andre formater.

Dette nummer består kun af syv digte, men for mig udgør de kernen af det projekt, jeg ønsker at skrive. Jeg forestiller mig disse tekster som en frugtkerne, man lægger i jorden. Giv det lidt vand og sol og tid, og der vil spire et helt værk ud af det. Et nyt sprog, et nyt indhold og en ny gejst. Men for at skrive digte på denne nye måde, må jeg først få indført en række nye tiltag i mit eget liv. Når der er skik på alt det udenom skriften, kan skriften spire.

Mit nye udgangspunkt er at skrive om andre mennesker [nok primært folk, jeg holder af] og om verden. Og det er ret svært, hvis jeg bare isolerer mig herhjemme, lever i mine dagdrømme og glor ind i væggen. Jeg må ud og se virkeligheden i øjnene og sige: “Det er det her, jeg vil skrive om, hvor mirakuløst, at det pludselig er blevet forår”. Altså, suge til mig af det virkelige, få det virkelige ind i digtene. Det er helt vildt spændende!
Men samtidig er det utroligt svært at bryde med gamle vaner, der nærmest med mørke tentakel-arme holder mig fast i det samme. At gå rundt og være træt, uden overblik over mit liv, bekymret over fremtiden, passiv. Det tager længere tid at rydde op i alt det her, men jeg gør et rigtig godt forsøg, synes jeg. ´Løbende kommer der nye ideer til digte, jeg vil sætte mig ned og skrive, men først og fremmest må mit fokus være på alt det udenom, f.eks. min døgnrytme, jeg kæmper med. Men også sindssygt meget andet!

Men nu virker det til at give god mening at rydde en anelse op i gemmerne og lægge dette nummer ud som et slags vejkort over, hvordan jeg i fremtiden ønsker at skrive. To af digtene har jeg tidligere publiceret i F&F [Til min nevø Johan, + Til min mor], men da de er retningsangivende for min nye stil, tager jeg dem med her. Samtidig vil jeg lige tilføje, at de korte digte sagtens kan blive 10 sider længere HVER. Så der er altså tale om et work-in-progress, jeg vil gå videre med. Men man må begynde med begyndelsen. Det gør vi her!

Jeg håber, at I alle har det super awesome! Og i særdeleshed dig, Linn Larsen! Du skal have massivt tak for at stå for forsiderne til F&F! Og for altid at bære mig, når jeg ikke kan bære at leve (det var en lidt corny ordleg, men du ved, hvad jeg mener!). Nu har vi et halvt år med meget lys, sommer og (forhåbentlig) happy fun times. Lad os få det meste ud af det!

Link til nummeret her: https://www.scribd.com/document/343769902/170402-Forventning-Forvirring-70

2. april 2017 kl. 10:15

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: