161224: #67 af F&F kravler ind i din hjerne

brugt-til-67-img_20161013_0019

Nummeret kan læses og downloades her: [NUMMERET BLEV KALDT OP FRA LEGEBASSINET D. 15. FEBRUAR 2017]

God jul allesammen!

Dette nummer af F&F er blevet nogle dage forsinket, men undervejs blev forsinkelsen et mål om at lægge det ud netop juleaften. En gave fra mig til jer! På den anden side er F&F blevet publiceret som pakkegaver i løbet af hele året, så at offentliggøre et nummer nu gør ikke den helt store forskel i det store billede, tænker jeg. Anyway, håber jeg, at I vil tage godt imod disse splinternye digte!

For tiden interesserer jeg mig meget for “det uforklarede” i digte. Ikke at det kommer specielt meget til udtryk i denne nye ladning af poesi, da det er noget meget nyt (eller noget gammelt, jeg langsomt vender tilbage til) som jeg er begyndt at tænke over efter min tur til Oslo. Med samlingen Væk søvngængerne var det mit mål at skrive mere udfoldet, mere direkte, mere forståeligt, så der var ingen svinger i valsen i forhold til læsningen af digtene. Men nu gad jeg gerne lege lidt mere med at skrive ud fra underbevidstheden, lade billederne og udsagnene indfinde sig efter egen fri vilje og efterfølgende strække nogle linjer ud og stryge andre. Det kommer nok mest til udtryk i de to sidste digte, men i grunden er det ret svært at skrive uden nogen form for bevidsthed eller refleksion. Teksterne bliver ofte dirigeret i en bestemt retning. Som bittesmå magnetiske flager, der retter sig mod en magnetisk kilde. Sådan arbejder ordene sig mod et fælles mål. Men det er netop dét, jeg gerne gad smadre og ødelægge. Få digtene til at springe mere, være mere usammenhængende, mærkeligere, tage flere chancer. Kondensere sproget til koncentriske udtryk, der kan betyde meget mere end, når jeg skriver mere direkte. I de to sidste digte lykkes det ikke rigtig, og det kan nok tage mig rigtig lang tid før, at jeg finder frem til det, jeg er ude efter. Hvis jeg da ikke mister interessen undervejs. Hvilket på den anden side vil sige: Hvis jeg da ikke pludselig bliver optaget af noget andet, der interesserer mig. Sådan må det være at skrive: Man må hele tiden være åben for nye ideer og være påvirkelig. Jeg er også fint tilfreds med variationen i dette nummers temaer og forskellige formgreb. Det kunne selvfølgelig være endnu vildere, men dette er skam ganske glimrende!

Tusind tak (og særligt god jul) til min partner-in-crime, Linn Larsen, hvis værker forstyrrer sanserne i sådan en grad, at de vågner og lever – i modsætning til at søvndysses af fjernsynsprogrammer og videoer på Youtube. Denne gang virker forsidebilledet til at forestille mig (bilder jeg mig narcissistisk ind!), og jeg måtte helt nærsynet se det igennem! Smukt er det hvert fald! [Jeg ved ikke, om jeg kan slippe af sted med indirekte at rose mig selv på den måde, men i det mindste kan jeg prøve, hahah!]

Jeg håber, at I har det virkelige awesome! Må inspirationen og julemanden være med jer!

Nummeret kan læses og downloades her: [NUMMERET BLEV KALDT OP FRA LEGEBASSINET D. 15. FEBRUAR 2017]

24. december 2016 kl. 05:39

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: