160719: #58 af F&F føder et fjernsyn

brugt til 58 010 rettet
Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr 20. september 2016]

Jeg har ikke været vildt kreativ de seneste uger. Det ville nok også have været for meget af det gode, da jeg jo skrev en helvedes masse digte her i juni. Mit fokus har i stedet været på at genlæse og rette alt det, jeg har skrevet på det seneste. Alligevel er der dukket nogle nye tekster op. Mit mål har været at skrive på en anden måde. Det kan ses i nogle af de sidste digte i nummeret (før afsnittet med Udkast & ideer), hvor jeg – inspireret af Vicente Huidobro – har sat mine digte anderledes op rent visuelt. Umiddelbart føltes det ikke rigtig flydende for mig. Til gengæld var der mere flow i skriften, da jeg prøvede at skrive samfunds- og kulturkritiske digte. Med en aura af science fiction over sig. Det har jeg ikke gjort i årevis, hvilket er ret synd, da jeg meget godt kan lide at skrive sådan. Nogle af digtene er blevet meget fine (og skræmmende!), men jeg tror sagtens, at jeg kan grave endnu mere i den form og se, om der ikke gemmer sig flere fine digte dernede.
Ellers sad jeg i fire timer den anden dag og læste og rettede udkast fra september/oktober 2014. Der var over 30 siders tekster, jeg aldrig har mandet mig op til at få arbejdet med. Tiden har ikke rigtig føltes at være inde. Før nu. Det er der også kommet nogle fine digte ud af, synes jeg. Dem har jeg sat ind mellem de samfunds- og kulturkritiske digte. Som en salgs variation. Man kan nok godt mærke, når tonen skifter fra det kolde til det mere personlige. Og tilbage igen.

Nu har jeg efterhånden genlæst og rettet alt det, der har blinket allermest. Nu er der andre mål på radaren: At skrive noget mere igen. Og gerne ud ad den retning, jeg har udpeget med disse science fiction-agtige digte. Min næste digtsamling (som jeg regner med bliver færdig til september) er begyndt at tage seriøs form. Men jeg kan også se, at det ville være oplagt med lidt mere variation i samlingen, så der er lidt forskelligt. Djævlen gemmer sig i detaljerne, og det er dem, jeg gerne vil arbejde frem. Jeg kan mærke på mig selv og digtene, at samlingen bliver min bedste hidtil. Det hele virker meget lovende, og dag for dag åbner min fremtid sig mere og mere. Nu må vi se, om jeg kommer ind på Gladiatorskolens 1-årige, eller om jeg i stedet skal sende et manuskript ind til Gyldendal. Begge muligheder tror jeg på. Jeg ryster ikke på hånden. I stedet ryster jeg inspirationen som et træ. Og ned falder flere og flere frugter. Flere og flere digte!

Tak for at følge med! Og tak til Linn Larsen for – som altid – at gøre hvert eneste nummer af Forventing & Forvirring unikt og sit eget. Hvis alt går efter planen, er det også hende som står bag forsiden til min næste samling. Nu er det første gang, at jeg nævner den offentligt, men jeg vil helst ikke skrive for meget om den før, at den for alvor er ved at være færdig. Nu løfter jeg lidt på sløret. Men GLÆD JER!

Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr 20. september 2016]

19. juli 2016 kl. 17:05

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: