160614: #55 af F&F danser gennem søndagen

brugt til 55 054

Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr 20. september 2016]

Jeg føler mig helt vildt kreativ for tiden. Det ene digt tager det næste med sig. I en hvirvelvind gennem dagene. Ikke at jeg tænker specielt meget over at skrive godt (lade hver linje være en pil i midten af en skydeskive), men jeg har en god fornemmelse for de her digte. Der er mange gode ideer i omløb, og hvis de ikke rammer i første omgang, kan jeg altid skubbe digtene i den rigtige retning (så de kan sidde i skabet – senere (eller ligefrem “drømme dem forfra”, skrive dem helt om med ideen i centrum (ja, der er mange muligheder!)). Lige nu trænger de til at luftes. Så jeg kan få tømt arkivet og starte forfra. Det gibber simpelthen i mig efter at skrive mere!
På trods af – eller netop på grund af – afslaget fra Forfatterskolen kan jeg ikke få inspirationen til at holde op. Mit slogan for tiden er: “Når alting virker mørkest, må man være stærkest.” Og det prøver jeg vitterligt at leve op til.
Men der er rigtig mange grunde til bare at falde sammen, ramle ind i passiviteten og bare ligge ovre i sengen og vente til d. 28. juni og se, om jeg kommer ind på Litterär Gestaltning eller ej. Der er mange grunde til at være slået ud af afslaget fra Forfatterskolen og tvivle på mig selv og mit talent (hvis jeg overhovedet har sådan et).
Men når verden har været uoverkommelig og alting gået mig imod, har jeg altid sat mig ned og skrevet. Siden jeg skrev min første historie som 11 år gammel i 2002 (før det tvang jeg mine forældre til at skrive historier ned for mig), har jeg ikke kunne ladet være at skrive. Specielt i de mørke perioder. Netop derfor virker det meget naturligt  at skrive en helvedes masse digte. Nu. Gøre et eller andet med min nervøsitet, være konstruktiv. Det er der kommet en del tekster ud af (en af mine yndlings er Drømmekage og djævle, det er simpelthen for sjovt et digt!)

Det er dog for meget at forlange, at jeg i løbet af fem dage (jeg har skrevet disse digte mellem d. 8. og 13. juni) skulle masseproducere det ene mesterværkdigt efter det andet. Sådan noget kræver laaang tid og mange forsøg. Derfor stiller jeg mig virkelig tilfreds, hvis bare et eller to af disse digte kan bruges i den ene eller den anden sammenhæng på et senere tidspunkt. Alligevel kan jeg allerede nu pege enkelte digte ud, jeg godt kunne se være med i manuskriptet til min næste digtsamling. Om jeg stadig sidder og peger lykkeligt fingre ad dem om nogle måneder, er en anden sag. Tiden må vise, om digtene holder eller ej. Men for nu vil jeg lade jer dykke ned i dem. Forhåbentlig er der et eller to som gør et positivt indtryk!

Som altid vil jeg gerne sige tusind tak til Linn Larsen for, at jeg kan bruge hendes billeder til Forventning & Forvirring. Forsiden til dette nummer har jeg gemt på urimeligt længe, men jeg har ventet til det rette øjeblik. Og det lader til at være kommet. For jeg synes, at figuren godt kunne være du’et eller pigen som er gennemgående for dette nummer af F&F. Særligt i digtene Sengetid, Søvngænger-nattevandring, Happy fun times!, Danser gennem søndagen (titeldigtet, kan man sige), Tidlig solopgang over Øresund, Første nat på den lukkede og På vej hjem til dine arme. Eller det er vel netop de digte, jeg har haft i tankerne, da jeg valgte at bruge netop det billede som forside. Tjek dem ud! Og gerne hele nummeret! Det er ganske gratis. Ligesom kærlighed!

Hav det godt derude! Og må inspirationen være med jer!

Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr 20. september 2016]

14. juni 2016 kl. 01:40

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: