160209: #43 af F&F mooner verden

brugt til #43 069
Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr. 14. juni 2016]

Halløj, verden!

Hermed gør jeg det 43. nummer af F&F tilgængelig. Der er nogle revisioner af gamle bidrag til projektet (fra sidste år), nogle omskrivninger af udkast fra 2012, men størstedelen har jeg skrevet a la automatskrift for at kickstarte kreativiteten. Noget med at skrive alt ned som dukker op, og ikke tøve eller tænke for meget. Bare lade den ene sætning før den næste med sig. Denne tilgang står i modsætning til en anden stil, hvor jeg mere sidder og venter på, at linjerne melder sig. Det virker som regel bedre, da digtene fremstår mere nødvendige. Meen da jeg render rundt og leder efter et andet udtryk, ønsker jeg at eksperimentere med nogle nye former og se, om jeg ikke kan få nogle anderledes udtryk ind i mine digte. F.eks. er jeg meget glad for, at der moones en del i nogle af digtene, at en “boner går igen i deres samtaler”, hvilket jeg aldrig har skrevet om. Det er dog ikke det engelske (at moone, a boner) som får mig til klappe, men bare det, at der måske er en større kækhed eller hvad man kan sige. Alligevel må jeg sige, at 98% af digtene er typisk mig, og så er der lidt noget nyt. Fresh meat!

Spontant sammenligner jeg automatskrift med at løbe eller marchere (at bevæge sig i en høj hastighed i modsætning til at stå stille), når man kommer ind i et nyt området (et fremmed land). Det medfører sightseeing af et andet indhold (selvom digtene i dette tilfælde for det meste handler om åhhh kæærlighed (som næsten altid)). Okay, så hvert fald en anden form eller greb (som, hvis man altså bliver ved med at automatskrive, kan gå hen og blive en vane og dermed ikke noget nyt-nyt).
Jeg tror, at jeg kan grave endnu mere i automatskriften og se, om der ikke kunne dukke noget andet op. På samme måde som at der kan være forskellige materialer i jorden afhængigt af, hvor dybt man graver, må jeg være som en arkæolog (eller geolog er det vist snarere, da en arkæolog vel mere kigger på gamle vaser end f.eks. salt og diamanter (men same-same but different)) og se, hvad min underbevidsthed eller skrift eller whatever gemmer. Et eksempel på, at der kan komme noget cool og andet ud af denne tilgang, er det første digt i dette nummer af F&F. Jeg skrev det på samme automatskrift-agtige måde tilbage i november 2015. Siden vendte jeg tilbage og rettede det til sin nuværende form. Derfor handler det ikke så meget om at ramme plet med disse digte (der vel mest af alt er udkast, snarere end færdige udsigelser), men om at finde på det ene og det andet, jeg selv kan tage stilling til og arbejde videre med.

I forhold til forsiden (som Linn Larsen, som altid, står for! (tak!)) er jeg gået i gang med en mindre trilogi, hvor dette er nummer to. Ikke at der er nogen sammenhæng indholdsmæssigt i numrene, men hvert fald ligner de lidt hinanden (forsiderne er numrenes ansigter, og jeg elsker dem alle (man kan kalde disse numre for trillinger! (hvor smukt!)). Hvis alt går efter planen, kommer den afsluttende del tre ud om to uger, men det kræver, selvfølgelig, at jeg får skrevet noget nyt og rettet lidt i nogle af de gamle numre af F&F (men også tekster fra 2012, hvis jeg orker (at arbejde med de heelt gamle udkast er mest for sjov, et sideprojekt, at rette gamle F&F-numre er vigtigere!)). Det vil jeg gå i gang med hurtigst muligt!

Ellers kan jeg hurtigt meddele, at jeg sidder og ser en del katastrofefilm for tiden. For jeg kan relatere: Åh, mit liv er en katastrofe! Ej, det er det vel ikke. Specielt ikke nu, hvor jeg har fået antaget digte af det norske tidsskrift Lasso for tredje gang i træk! Det er sådan nogle små succesoplevelser, der skaber solskin i hjernen, og som bokser de mørke tanker på afstand. Så ikke bare tak til Linn for at give ansigter til F&F, men til Lasso for at løfte mit humør og give mig chancen! Og så selvfølgelig også tusind tak til jer for at følge med!

Må inspirationen være med jer!

Link til nummeret her: [Nummeret er ikke længere tilgængeligt pr. 14. juni 2016]

9. februar 2016 kl. 23:23 (tæt på deadline, I know, men det er okay)

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: