150609: #28 af F&F er nu tilgængelig på Scribd.com

002 - LEDIG FORSIDE - STRAKT UD - UDEN FYLD

Link til nummeret her: [Fjernet d. 23. juli 2015]

Jeg har været ret sløj de sidste par dage (stakkels mig), så jeg har ikke fået skrevet noget nyt. Til gengæld har jeg i forvejen fået samlet mig et mindre lager af digte som jeg har skrevet de sidste fjorten dage (siden sidste nummer). Forhåbentlig kan I se antydningen til noget nyt, måske er det endnu ikke soleklart, but these things take time.
I stedet for at skrive ligefremt ønsker jeg at skrive lidt mere spredt, koncentrere mig om progressivitet end ekspressivitet, hvis man kan sige det på den måde. Gang på gang ender jeg dog med at skrive temmelig ligefremt og med tydelige sammenhænge mellem stroferne. Jeg gad dog gerne sprænge mine digte lidt mere, så de kan rumme noget flere forskellige ting og angribe indholdet fra flere sider på én gang. Jeg har en vane med at samle hvert digt i stedet for at sprede dem. For ikke at kede mig ihjel og gentage mig selv, ønsker jeg netop at gøre op med det. Så for tiden hører jeg en del Sonic Youth og andet eksperimenterende musik. Men der er lang vej endnu. Heldigvis! Ellers ville det da ikke være rejsen værd 😉

At skrive er lidt som at sejle ombord på en supertanker. Man fastlægger en rute ud fra en eller anden idé eller motivation, og så sejler man ellers i en bestemt retning. Det har jeg efterhånden gjort i tre måneder nu siden, jeg for alvor genoptog F&F efter nogle hakkende afslutninger og falske begyndelser. Det vigtigste for mig har været at komme i gang igen, sætte sejlene og se, hvor jeg ender henne. Efterhånden er jeg begyndt at lægge mærke til, hvordan jeg gentager min litterære form ret meget, hvordan visse emner dukker op gang på gang i stedet for at give plads til noget nyt eller eksperimenter med indholdet. Så nu prøver jeg at vende supertankeren mod en anden horisont, men det tager temmelig lang tid. Jeg gad sgu gerne lidt mere ud på dybt vand og ikke ane, hvad jeg har gang i. For jeg kender digtene lidt for godt og alt for ofte på forhånd. De er forudsigelige frem for forvirrende, og det må jeg kæmpe lidt med. I stedet for at læse mere Simon Grotrian, kaster jeg mig over Benny Andersen. Bare for at se, hvad det mon kan gøre for min inspiration og min skrivemåde. Få noget andet benzin på tanken, sætte tempoet op eller ned.
På den anden side er det vel også sådan med form og indhold, at de er der af en eller anden årsag. Man har noget på hjerte. Og så må man få vrænget sjælen ud, indtil der ikke er mere at udtrykke, og man med god samvittighed kan kaste sig over noget andet. Derfor giver jeg også plads til visse gentagelser af emner, hvis der er tale om forbedringer af i forvejen skrevne digte. Freestyle over temaer, jeg har beskæftiget mig med de seneste måneder. En encore, så jeg mentalt kan få klappet af før, at jeg sejler i en anden retning, med en anden kurs. Derfor tager denne evolution noget tid, og så kan det være, at jeg om nogle måneder bliver træt af disse eksperimenter og ønsker at gøre noget andet. Forhåbentlig! Lassen uns sehen!

Igen tak til Linn Larsen for at stå bag forsiderne til F&F! Nu plejer jeg efterhånden at skrive tak hver gang, at jeg publicerer et nyt nummer, så jeg gad gerne give taksigelsen et twist, men desværre kan jeg ikke rigtig finde på noget interessant at skrive. At vende og dreje min taknemmelighed, så den virker til at være mere interessant at læse om, men at the end of the day er taknemmelighed vel taknemmelighed, og så kan det være svært at give den andre sproglige klæder på. Derfor simpelthen tak, Linn! Det ville slet ikke være det samme uden dig! Intet F&F uden L&L!

Link til nummeret her: [Fjernet d. 23. juli 2015]

Man kan endnu læse numrene op til denne, men vær hurtig! Selv jeg ved ikke, hvornår jeg gør dem utilgængelige! 😉

9. juni 2015 kl. 15:45

(psst, 10 dage til min fødselsdag, 24 år gammel, ny rekord!)

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: