141129: Det syttende nummer af F&F er nu tilgængelig på Scribd.com!

LEDIG FORSIDE TIL F&F 17

Link til nummeret her: [Fjernet]

Jeg beklager, at det først er nu, at jeg lægger dette nummer ud. Det er over 2½ uge forsinket! Til gengæld regner jeg med at lægge endnu et nummer ud med Mads Gram som gæst, inden for de næste par dage, så jeg håber, at det vil kompensere for min manglende aktivitet.

Jeg har ikke haft særlig meget overskud den sidste måneds tid. Jeg har været en skibbruden, der har hvirvlet rundt i stormen. Op med den ene bølge og ned med den anden, imens jeg har klamret mig til noget løst tømmer. Digtningen. Min søvnrytme har, nærmest som altid, muteret ret voldsomt inden for kort tid, så jeg har ikke kunnet passe mine skoler. Matematik og Københavns Kunstskole. Samtidig har jeg oplevet en høj grad af nedtrykthed, hvilket har tynget mig yderligere. Dét til sammen har jeg oplevet som et totalt personligt kollaps. I starten var det nærmest helt ydmygende og patetisk ikke at kunne leve op til de forventninger, andre stiller til mig, men jeg har måttet efter nogle uger vælge simpelthen ikke at leve op til noget. Det føles meget bedre, at der er tale om et valg end, at jeg magtesløs ser til, imens det fucker op gang på gang. Det har været min måde at få kontrollen tilbage på.

Det gik hurtigt op for mig, at det ville være omsonst at prøve at skrive glade digte. At fake min sindstilstand i poesien ville bare gøre alting værre, da det alligevel ikke ville kunne lykkes for mig at skrive noget positivt. I stedet har jeg kastet mig over opgaven at se, hvor mørkt og personligt, jeg har kunnet skrive. En ren form for djævleuddrivelse. Mange af de digte (og der er mange!) er ikke kommet med her, da de er temmelig ringe. Alligevel er der eksempler på denne stil, der vel må anses for at være en genoptagelse af en bestemt måde at skrive på som jeg vender tilbage til af og til. Eller hele tiden. Det kommer an på, om man kan se forskel på disse digte og de, jeg plejer at skrive.

Der findes digte i dette nummer, der mere eller mindre afspejler mine tanker og følelser, imens andre åbner op for muligheder. Indgange til verden. F.eks. så når der mod slutningen står: “Melankolien fremstår nu/som et legetøj jeg brugte/og smed væk.//Jeg leger med døgnet nu,/ser, hvad det kan rumme.” er dette en åbning til, hvordan jeg kan have det om et stykke tid. Og det er allerede på vej! Rent spontant kom jeg til at læse “døgnet” som “døden,” men det er slet ikke det, jeg er ude efter. Det er netop døgnet, dagene, der kan rumme noget nyt og anderledes, og som der kan leges med. På den måde viser digtene én vej, jeg ellers ville overse, hvis jeg slet ikke havde skrevet dem.

Ellers kan jeg sige, at jeg stadigvæk skriver på min sjette digtsamling i privattryk, Amnesiasuiten, som jeg regner med at udgive på nytårsaften, d. 31. december 2014. Det er først om nogle uger, at jeg vil finde ud af, om nogle af digtene fra dette nummer af F&F mon er egnede til at komme med dér. Og selvfølgelig vil jeg læse dem alle igennem og komme med yderligere rettelser til den tid. F&F handler først og fremmest om kreativitet, så man skal ikke forvente, at disse 12 digte er totalt gennemarbejdede. De er foreløbige udgaver af digte, jeg regner med gøre færdige senere, eller så er de færdige. Det finder jeg ud af!
Jeg har efterhånden et kæmpe lager af digte, hvilket kun er godt, da det øger digtenes indbyrdes konkurrence om, hvilke der kommer med. Der er trods alt begrænset plads! Alligevel er jeg meget opsat på at skrive endnu mere de kommende tre uger, så samlingen kan blive så stærk og spraglet som overhovedet muligt. Jeg kan allerede mærke, at jeg har skrevet temmelig mange digte om et depressivt jeg på et værelse i en forstadslejlighed. Det bliver temmelig ensformigt, så det skaber automatisk et behov for at finde på noget nyt. Og på den måde rykkes mit humør også. At få skrevet tristheden ned i nogle linjer, gør mig sgu bare så glad, at jeg får overskud til at skrive noget helt anderledes. Des mørkere, des større sandsynlighed for, at lyset vender tilbage. Og jeg kan vel allerede afsløre, at mine digte i F&F #18 med Mads Gram har et andet udtryk, men dem vil jeg komme nærmere ind på om nogle dage, når jeg offentliggør dét nummer.

Tak til Linn Larsen for, at jeg igen må bruge et af hendes billeder som forside til F&F! Jeg har billeder til og med #25, så jeg burde se at få lavet endnu flere numre alene af den grund, at jeg kan få brugt nogle flere af dem! Jeg tænker stadig over at holde en udstilling med forsiderne, eller om jeg kunne få lavet T-shirts med dem. De skal hvert fald ud i verden på en eller anden måde andet end bare disse PDF-filer. Det fortjener de!

Nu vil jeg, som sagt, være så kreativ som overhovedet muligt den kommende tid, og så håber jeg, at alting kommer til at gå op i en højere enhed. Nå ja, jeg vil lige tilføje, at dette nummer af F&F sikkert ville have været stærkere, hvis jeg skar ind til benet og dermed valgte nogle af digtene fra, men jeg har ønsket at få det hele med. I stedet for ville de bare rumstere i mit arkiv på computeren, og så ville jeg ikke kunne få indre fred til at skrive nyt. Tomheden er en mulighed for at fylde nyt på. Dermed vælger jeg tomheden gang på gang. Som en urtehave, man høster, så nye planter kan sås, og nye blomster kan spire. Jeg håber, at I vil kunne lide disse 12 digte! Vi må se, hvordan jeg selv har det med dem, om et stykke tid. Hvert fald: God fornøjelse med læsningen!

29. november 2014 kl. 03:54

Link til nummeret her: [Fjernet]

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: