141029: Sekstende nummer af F&F med Poul Lynggaard Damgaard er nu tilgængelig på Scribd.com !

F&F #16

Det sekstende nummer af mit poesiprojekt, Forventning & Forvirring er nu tilgængelig på scrib.com!
Link til nummeret her: https://www.scribd.com/doc/244919033/141028-Forventning-Forvirring-16-Med-Poul-Lynggaard-Damgaard

Jeg har den store fornøjelse at have digte af Poul Lynggaard Damgaard med! Han var også med første gang, at jeg splittede et nummer af F&F op tilbage i 2012, så historien gentager sig! Jeg ønsker at invitere flere digtere om bord i dette poesiprojekt, så F&F bliver mere flerstemmig i stedet for monoton. Måske kunne læsere af F&F måske savne lidt variation, who knows! Inspirationen til dette format stammer fra dengang, hvor bands delte én cd op i to, et såkaldt split-album. Det blev ofte benyttet (for cirka 10 år siden, skal jeg hilse at sige) af mere undergrundsbands, så deres musik kunne nå ud til hinandens publikum! Jeg håber, at vanlige læsere af F&F vil få øjnene op for Poul Lynggaard Damgaard kvaliteterne, og at hans læsere vil måske opdage mine digte. Under alle omstændigheder er jeg glad for at kunne tage F&F i en lidt ny retning, da jeg har tænkt på dette i rigtig mange måneder efterhånden. Dette efterår 2014 virker dog til at være det mest optimale tidspunkt at gå i gang med invitere andre ind over.

Så følg gerne med i løbet af efteråret, hvor jeg invitere flere digtere ind i F&F. Det handler først og fremmest om at få kreativiteten i gang, så forvent gerne at forvirres. Jeg har for eksempel i dette nummer forsøgt mig ad med at skrive med store bogstaver (kapitilær for at være nøjagtig, store bogstaver på størrelse med små) for at prøve noget andet, og fordi det har givet mig mulighed for at sige noget nyt. En ny form skaber nyt indhold. En sjov detalje er dog, at digtet “TIL N” også figuerede i det nummer som jeg lavede med Poul tilbage i 2012 (jeg kiggede lige det gamle nummer igennem for at se, hvad det egentlig gik ud på dengang, og jeg må nok sige, at jeg har forbedret mig siden da! TIL N kommer med her i en revideret udgave), så på en måde gentager jeg i virkeligheden bare en gammel måde at skrive på end at give mig kast med noget nyt. Ellers må jeg lige vinke til Bjørk Grue Lidin, hvis digte i Hvedekorn har været til stor inspiration for mig. Læs endelig hendes bidrag snarest! Desuden prøver jeg at få hende til at være med i F&F, så vi kunne råbe til hinanden fra hver vores side af nummeret, but these things take time!

Jeg vil atter sige tak til Linn Larsen for, at jeg må gøre brug af hendes billeder! Jeg synes efterhånden,  at vi med over femten numre af F&F burde holde en udstilling eller noget lignende for at skabe opmærksomhed på forsiderne. Men jeg kan desværre ikke rigtig finde ud af, hvordan man arrangerer sådan noget, men gad vil, om det ikke kunne blive aktuelt en dag! Jeg har hvert fald billeder til og med #25 af F&F, så stakken bliver større og større! Ellers må vi finde en anden måde at få dem ud på. Der må findes en løsning. Men hvert fald tusind tak, Linn, for altid at gøre F&F til noget specielt! Tak!

Normalt gør jeg numre af F&F utilgængelige, idet nye lægges ud, men da jeg på nuværende tidspunkt kun har ét andet liggende, lader jeg det blive for nu. Dette nummer kommer nok også til at være tilgængeligt i lidt længere tid, da jeg har Poul ind over. Men ellers er det også sådan, at dette nummer på et tidspunkt trækkes tilbage fra offentligheden. Derfor læs det før, at det er for sent! *dramatisk musik*. Og hvis I godt kan lide digtene, må I gerne linke nummeret til nogen, der måtte være interesseret. Det er jo trods alt gratis! Ellers hav det godt alle sammen!

Over and out!

Link til nummeret her: https://www.scribd.com/doc/244919033/141028-Forventning-Forvirring-16-Med-Poul-Lynggaard-Damgaard

29. oktober 2014 kl. 22:11

*

Poul Lyngaard Damgaard er født i 1977. Han har fået udgivet to digtsamlinger, Boks Sepia (2013) og Disk Habitat (2014), på Forlaget PrintXpress. Han har også haft digte med i Slagtryk (find ham under “d” på dette link: http://www.slagtryk.dk/bidragydere/). Flere digte kan læses her: http://digtsamleren.dk/?s=Poul+damgaard .  Jeg tror, at man meget hurtigt ved mødet med Poul Lynggaard Damgaards digte fornemmer, hvor drømmende de er. Man kan læse dem som betragtninger af et indre liv, der hiver elementer fra virkeligheden ind over sig, eller virkeligheden, der ses gennem et slags drømmende filter eller blik. De er ofte fragmentariske, og sætningerne støder sammen, så nye betydninger dannes. Hvis vi skal tale om tradition, kan man sige, at Poul Lynggaard Damgaard har rødder i en romantisk-surrealistisk bevægelser, men han formår alligevel at ryste kilderne af sig og skabe sin egen stemme. Jeg er mægtigt glad for at have ham og hans digte med i dette nummer af F&F. Jeg tror, at hans digte bedst taler for sig selv!

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: