Udgivet den Skriv en kommentar

140816: Digte i Slagtryk (mit sjette bidrag i alt)

http://www.slagtryk.dk/2014/08/christian-de-groot-poulsen-to-digte-2/

I dag har jeg fået to digte, Dokumentar og Markerne, med i Slagtryk. Det er sjette gang, at jeg har bidrag med, og det er, som altid, en fornøjelse. Jeg synes, at langt flere burde sende ind til dem og gerne nogle fra “de højere luftlag” i dansk litteratur. Det kunne være meget cool med lidt ekstra digte fra Theis Ørntoft, Yahya Hassan, Asta Oliva Nordenhof, Nicolaj Stochholm eller andre, men jeg kan ikke forstå, hvorfor de holder sig tilbage. Geben uns mehr Poesie, bitte!

Jeg selv har hvert fald tænkt mig fortsat at sende ind. Også selvom jeg en dag står med en bog, der er blevet udgivet på et forlag, i hånden. Jeg debuterede jo i Slagtryk, så tidsskriftet vil altid have en særlig plads i mit vaklende hjerte. Jeg er fan!

Jeg mangler stadig at få brudt døren helt ind til Hvedekorn. Hidtil har jeg kun haft 2-3 digte med (og dermed kun fyldt en enkelt side) per gang. Man har først fået et “Hvedebrud,” når man fylder 3-4 sider og har gjort det to gange i træk. Derfor vil jeg fortsætte med at sende ind der, indtil det lykkes for mig at bryde igennem (og selvfølgelig fortsætter jeg også selv, når det så er lykkedes for mig!). Det er dog ret forvirrende at finde ud af, hvad Lars Bukdahl egentlig kræver af digtene. For eksempel gav han afslag på Dokumentar og Markerne, men de er alligevel kommet med i Slagtryk i dag. Det samme skete for digtet Promenade sidste år. Omvendt gav Slagtryk afslag på digtet Sugemærke, der så kommer med i Hvedekorn #3 i år. Jeg selv er meget begejstret for netop mit bidrag til Slagtryk i dag, og jeg er glad for, at jeg holdt fast i min tro på digtene i stedet for at gå ud fra, at de var dårlige, fordi Bukdahl bare rystede på hovedet af dem og vendte tommelfingeren ned. Jeg tror på min intuition og smag og skriver løs! Bukdahl kom dog med en fin karakteristik af nogle af problemerne i nogle af de andre digte, jeg fik afslag på, hvilket bestemt satte en del konstruktive refleksioner i gang i mig, men jeg mener dog, at han har taget total fejl i forhold til disse to Slagtrykdigte, der kunne have været Hvedekornsdigte.
Nu vil jeg gå skriftligt amok og sende ind til Slagtryk igen, når der er gået de tre måneder, hvor man skal vente efter at have fået svar, og så vil jeg inden længe sende ind til både Hvedekorn og OVBIDATs tidsskrift (Organsieret vold begået imod den almindelige tale). Det bliver spændende at se, hvad jeg mon får at vide, men én ting er dog sikkert: Jeg vil gøre mit bedste, og så kan jeg ikke kræve så meget mere af mig selv. Jeg håber dog, at I derude kan lide Dokumentar og Markerne. Specielt sidstnævnte betyder rigtig meget for mig. Jeg tror, at de begge taler for sig selv.

http://www.slagtryk.dk/2014/08/christian-de-groot-poulsen-to-digte-2/

16. august 2014 kl. 09:52

Skriv et svar