140804: Jeg lever bag min lukkede mund [telepatisk kommunikation]

Jeg har lyst til at sige noget meget vigtigt til jer. Kommunikere en essentiel viden via et blogindlæg, men når jeg kigger rundt i mit pulterkammer af viden og nye erfaringer, forekommet rummet tomt for indhold. Eller hvert fald relevant indhold (hvad er relevant anyway)…
Jeg er netop kommet hjem fra en lille gåtur, da jeg ønskede at “vågne lidt op,” hvilket jeg har haft svært ved på det sidste. Jeg har følt mig ret søvngængeragtigt på en negativ måde, da jeg normalt kan rende rundt i min egen verden (som at spadsere mellem og inde i sine egne dagdrømme), men det har ikke været muligt. Klappen er gået ned. Som et tæppe, der omgiver mig, og som jeg ikke kan ryste væk. Jeg har prøvet at drikke kaffe, masser af vand, tage kolde bade, at læse og nu at gå denne tur, men det er ikke lykkedes mig at ryste trætheden aka “verdensfjernheden” af mig. Dermed sidder jeg bare her ude af stand til at skrive poesi, men også ude af stand til at skrive noget fornuftigt til bloggen, der har været ualmindeligt forsømt på det sidste.
Det vækker sådan en skyldfølelse i mig. Som at gå ud af sin lejlighed og tage ud til en af sine venner og først hos ham finde ud af, at man har glemt at slukke for vandhanen i køkkenet, og ligegyldigt hvor man så befinder sig, tænker man på den satans hane og har lyst til at tage hjem og få slukket for den, men det kan man ikke. Der er længe til, at man har mulighed for at komme tilbage, og så kan man ikke rigtig koncentrere sig om at være hos sin ven. Sådan er det lidt med at skrive, både poesi og på bloggen. Men i stedet for en rindende hane, er det mangel på skrift. Hvisskriftenstandserhardenaldrigværether. Hvis jeg ikke får “vrænget sjælen ned på papiret,” har jeg meget svært ved at være nogen steder, da mine tanker danser over mod poesien, men hvis jeg har rømmet mit hoved for digte, kan jeg bedre være sammen med andre. Og lige nu føler jeg mig simpelthen for fjern til rigtig at skrive. Ingen dagdrømme, ingen visioner. Bare en fysisk og mental træthed og denne underlige distance til alting omkring mig.
Er dét relevant indhold i et blogindlæg? At skrive om ikke at skrive. Som at male et billede af et tomt lærred på et lærred og kalde dét for kunst. Måske gælder det. Måske er det godt nok; hvem ved, men jeg gad meget gerne vågne op af min døs og foretage mig konstruktivt. Meget snart. Ellers må jeg jo bare gå i panik og copypaste alt muligt litteraturrelateret ind i indlæggene til min blog som Lars Bukdahl sommetider gør på sin, når han ikke ved, hvad han skal skrive. Eller så må jeg lade, som om jeg går op i et eller andet emne og skrive mangt og længe om det, men det overbeviser vel ingen om, at det er spændende. Ikke engang mig selv. “Man må overbevise sig selv før, at man kan overbevise andre,” plejer jeg at sige til mig selv, og lige nu er jeg ikke slet ikke overbevist. På ingen måde.

Jeg tumler dog rundt med en masse ideer til fremtidige projekter, men det giver ingen mening at skrive om dem, da de ligesom må manifestere sig selv i resultater. Når der ligger en digtsamling i 30 eksemplarer på mit skrivebord, kan jeg tale om den, men indtil da lyner jeg min mund som en lynlås, og lever så i min døs af verdensfjernhed. Det fik mig til at tænke på udvalget af Øyvind Bergs digte på dansk. Det hedder “Jeg lever bag min lukkede mund,” og den anbefaler jeg. Måske burde jeg sætte mig til at genlæse den. Nu, og så vil jeg anbefale jer at anskaffe den og tænke på mig undervejs. Både Øyvind og jeg lever bag vores respektivt lukkede munde. Jeg mindes hvert fald ikke, at jeg har ytret et eneste ord til nogen i dag. Måske burde jeg ringe til nogen. Måske burde jeg ringe til Øyvind Berg, og så kunne vi tale sammen med lukkede munde. Telepatisk kommunikation! Eller så foretrækker jeg bare at læse hans digte højt og tro, at han taler til mig med min stemme. Noget må der ske! Og så vil jeg sætte mig over i sengen og læse. Ja, det gør jeg nu.

4. juli 2014 kl. 22:15:

P.S.
Der findes kun fire eksemplarer af Jeg lever bag min lukkede mund til salg i Danmark lige nu. Jeg linker lige til Antikvariat.net, hvor man kan anskaffe sig et: http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?post
Ellers prøv https://bibliotek.dk/da

Categories: Blog

Skriv et svar

%d bloggers like this: