140624: Det tiende nummer af Forventning & Forvirring er tilgængelig på Scribd.com!

Link til nummeret: [fjernet]

Undskyld forsinkelsen, men endelig har jeg fået færdiggjort det tiende nummer af F&F. Der opstod en del forvirring omkring d. 14. maj, da jeg pludselig skulle forberede mig til samtale på Forfatterskolen, og da jeg alligevel ikke kom ind d. 22., måtte jeg holde en mindre pause fra at skrive og i stedet fokusere på at tage lidt mere ud i “den virkelige verden” og genfinde mig selv. Det fik jeg en del ud af, men samtidig opstod en trang til at fordybe mig i poesien igen. Det trækker altid i mig som en længsel, der må opfyldes. Jeg kan sgu ikke holde op med at skrive digte, og jeg kan mærke, hvis jeg ikke har gjort det et stykke tid; jeg får det ret dårligt. Nu har jeg så endelig tid til at gå i gang uden at skulle forholde mig til så meget andet. Eksamenerne er overståede med fine karakterer, og min fødselsdagsfest peger min kun i nye retninger. Jeg må skrive mig ind på mit alder og udvikle mig og modnes sammen med digtene! Fremtiden er nu!
På en måde var det dog velfortjent med en mindre pause efter at have skrevet uden stop i hele 18 uger og produceret over 150 digte fordelt på 9 numre af F&F. At få pusten tilbage og få strakt skrivemusklerne ud for så at vende tilbage igen med nye planer, ny inspiration og en iver efter at eksperimentere løs med skriften i løbet af sommeren (og efteråret: jeg starter først i skole til oktober, så jeg har masser af tid til at fare vild og opdage nyt terræn og nå til bunds i underbevidstheden og kreativiteten. Det skal sgu nok blive sjovt!). For ikke at tale om begejstringen! Jeg har tonsvis af gode digtsamlinger  stående ovre i mine bogreoler som jeg mangler at få læst, og jeg håber og regner med, at de afføder nye inspirationskilder til en masse nye numre af F&F. Dog har det selvfølgelig været nødvendigt at vente med at gå i gang igen og mærke efter om, hvornår tiden var inde. Og det er den nu!

Oprindeligt overvejede jeg at skrive en mindre digtsamling på omkring 40 digte for så at lægge den ud som et nummer af F&F i starten af juli, men hver gang jeg forsøgte at skrive løs, mistede jeg overblikket og den umiddelbare iver. Efter et par dage gik det op for mig, at den manglende lyst skyldtes bevidstheden om, at jeg i forvejen havde skrevet nogle fine udkast siden d. 9. maj, og at jeg nok hellere burde arbejde med dem før, at jeg så kunne gå i gang igen. Det har jeg så endelig fået gjort, og for at kompensere for de manglende numre af F&F, er dette nummer på hele 36 digte (den sidste tekst består af fire digte, der tilsammen danner en helhed, men de står også fint for sig selv). På den måde matcher resultatet sådan cirka ambitionen, og jeg er utrolig glad for at kunne dele disse nye digte med jer!

Nu har jeg tømt skrivebordsskufferne for digte og udkast, så noget nyt og helt frisk kan tage form og udvikle sig inden for den nærmeste fremtid. Jeg gad gerne eksperimentere med nogle andre udtryksformer inden for poesien, men stadig bevare min umiddelbare stemme. Dette kan tage rigtig lang tid, så der går nok over seks måneder før, at man rigtig kan lægge mærke til det, men jeg er meget opsat på at bevise over for alle (inklusiv lærerne på Forfatterskolen, redaktører på tidsskrifter og forlag og selvfølgelig jer derude), at jeg fandme mener det her, og at niveauet af mine digte sagtens kan rykkes op til uanede højder! Jeg ønsker, at Forfatterskolen skal synes, at de tog fejl, og at jeg burde have været blevet optaget i år! Men samtidig må jeg lige mane mig selv til besindighed, da jeg selvfølgelig fortsætter med at “skyde forbi” i forhold til de digte, jeg skriver.
Jeg er stadigvæk meget, meget ung og har rigtig meget at lære, så når jeg om seks måneder skal vurdere denne skriveperiode, vil jeg hellere lægge mærke til de gode digte og bare forstå baggrunden for de, der ikke fungerer. Jeg håber, at I vil gøre det samme. Tag dette nummer af F&F for eksempel. Der er 36 digte skrevet i løbet af halvanden måned, og derfor burde der ikke være særlig mange af dem, der virker. Det ville være overambitiøst og urealistisk at forvente andet. Alligevel ønsker jeg at gøre mit bedste, og så vil jeg efterfølgende vurdere, hvilke af digtene, der holder, og hvilke, der har potentiale, og hvilke, jeg bare bør skrotte. Under alle omstændigheder er jeg ekstremt ivrig efter at få genoptaget F&F og få skrevet en masse! Noget nyt er under opsejling, noget er på vej. Jeg kan mærke det!
Jeg håber, at I vil følge med undervejs, og at der hvert fald er nogen af digtene som I kan lide. Jeg tror, at I bedre kan se, hvad der rammer plet, og hvad der rammer forbi, imens jeg selv skyder vildt i mit skriveraseri. Men for mig er det vigtigste selve processen mod nye udtryksformer, en bedre form for poesi, jeg endnu mangler at skrive. Jeg må udvikle mig yderligere, så hæng på og hep fra sidelinjen eller grin over mine tvivlsomme udkast og digte. Alle er velkomne til at følge med!

Som vanen tro, gøres et nummer af F&F utilgængeligt, når et nyt lægges ud. Derfor kan man ikke længere læse #7. Tak til alle jer, der læste det og brød jer om det! Også til jer, der bare rystede på hovedet…

Og så til fremtiden!

24. juni 2014 kl. 23:59

Link til nummeret: [fjernet]

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: