140615: Mundtlig eksamen i Engelsk A og F&F fremover

Det gik lige op for mig, at jeg på en måde har lagt en “teaser” ud i forhold til, at  jeg læste op til eksamen i mundtlig eksamen (indlægget med Shakespeare). Jeg har dog helt glemt at følge op på det: Jeg fik 12! På trods af at jeg ikke rigtig havde fået sovet og kun var vågen på grund af de to ekstremt stærke kopper kaffe, jeg havde indtaget et par timer før.
Til forberedelsen (jeg havde en time) havde jeg ualmindeligt svært ved at danne sætninger i mit hoved, da jeg simpelthen følte mig så træt og diffus, så jeg skrev bare enkelte stikord ned på et talepapir, forskellige vigtige ord (setting, theme, message og sådan noget som jeg end ikke havde fået tænkt helt igennem, men jeg skulle vel komme ind på det anyway), og så improviserede jeg så det hele inde til selve eksamen. Jeg prøvede så vidt muligt bare at tale og tale og tale uden at gå i stå, og heldigvis “kom jeg til” at sige nogle temmelig centrale ting om den tekst, jeg havde trukket, og desuden hjalp det gevaldigt, at jeg kunne næsten hele pensum i hovedet (jeg havde dagen før brugt over fire timer på at læse alle teksterne op foran mikrofonen herhjemme; jeg fik ikke lyttet lydfilerne igennem, men det hjalp at have arbejdet med dem mundtligt og tænkt lidt over dem), så det var meget fint at få hevet de andre tekster indover.

Teksten var skrevet af Woody Allen, og den var ekstremt satirisk og fremstod som et kritisk angreb på en bestemt måde  at leve sit liv på; at man går for meget op i små detaljer, passer sit gode navn og omdømme; det hele handler om overfladen i stedet for dybden, og den var sgu meget sjov. Jeg anede ikke, at han også skrev tekster, da jeg mente, at han primært var filminstruktør, så jeg lærte da også noget til selve eksamen! Jeg har ikke lyst til at gennemgå teksten endnu engang her på bloggen, da det ikke ville interessere nogen, og desuden har jeg nærmest glemt alt efter, at jeg kollapsede ind i søvnen, da jeg endelig kom hjem og kunne få sovet. Men selve hans synspunkt på samfundet, kulturen og folks livsfilosofier kan jeg sagtens tage med mig ind i fremtiden, og så kan det være, at det dukker op senere. Muligvis.

Jeg havde virkelig set frem til endelig at komme over på den anden side af denne eksamen, da jeg nu har fri og masser af tid til bare at skrive løs uden at skulle leve op til alle mulige krav eller at skulle være bestemte steder (jeg starter først til undervisning igen i september (også GSK (gymnasial supplerings kursus)), men til gengæld har jeg absolut ingen indtægt indtil da, virkelig ærgerligt). Siden d. 14. maj har alting været ret forvirrende; jeg har været ude i byen for at møde andre mennesker og via mødet med dem lære mig selv at kende; om dette har jeg faktisk lavede nogle videoer, men jeg har ikke fået lagt dem ud på Youtube, da jeg desværre havde så mange tømmermænd, at det ikke gav mening at se eller høre på. Men det har faktisk været ret konstruktivt at komme ud af min “krypt” og være lidt ung og levende igen, men jeg kan godt mærke, at jeg har brug for en del alenetid i den nærmeste fremtid. Desuden har jeg været ude til nogle forskellige oplæsningsarrangementer for at gøre lidt reklame for min femte digtsamling, Druknelektioner, men jeg kom desværre ikke rigtig af med nogen eksemplarer til fremmede; to, jeg kendte, købte dog et eksemplar hver, men ellers var det lidt af en katastrofe. Jeg havde håbet lidt, at jeg via digtsamlingen kunne kompensere for mine manglende indtægter i juli og august, men det kommer vist ikke rigtig til at ske, så jeg må bare leve af vand og brød (og ingen kaffe /:). Desuden kunne jeg vel bare have ladet være med at købe bøger for 1100 kroner, men jeg skulle absolut have fat på dem! Det er der intet at gøre ved nu; digtene og deres digtere er fantastiske, så jeg hungrer hvert fald ikke i poetisk forstand!

Jeg har desværre heller ikke været i stand til at lægge nye numre af Forventning & Forvirring ud, da jeg undervejs  mistede overblikket og den umiddelbarhed, der skal til for at kunne skrive digte i en følelse af flow og begejstring og improvisation, og jeg har ikke ønsket at lægge et eller andet tilfældigt ud for bare at gøre det. På den anden side har jeg lagt ni numre ud i løbet af 18 uger, hvor jeg intensivt har skrevet; det er nærmest i sig selv lidt af en bedrift; at kunne improvisere så mange tekster fra via fantasien og kreativiteten og selvfølgelig underbevidstheden i så lang en periode; der er alligevel tale om over hundredeogtyve digte som dukkede op !
Så ja, jeg har skrevet på højtryk i en længere periode, så på en måde har det været meget fint med en lille pause, så nogle nye tanker og følelser kunne spire frem og gøre sig gældende. Det er hvert noget ganske andet, der fylder min (under)bevidsthed disse dage end for en måned siden, og jeg kan seriøst mærke den der trang til at skrive, der altid bliver større og større afhængigt af, hvor lang tid siden det er, at jeg sidst har fået skrevet igennem. Nu vil jeg improvisere og være kreativ hen over sommeren, og så regner jeg med snart at lægge et nyt nummer ud, men jeg har stadig ikke lyst til at forcere noget, så det sker, når det sker; bare hold øje med det; mon ikke det bliver vildt! Eller kommer jeg til at være den eneste, der headbanger til digtene? Sikkert! Jeg har indtil videre kun hørt klager fra to om de manglende numre af F&F, så projektet drives primært af min egen begejstring og iver end egentlige reaktioner eller opbakning fra andre; det hele er indre nødvendighed, og dermed kan jeg vel nærmest hverken standses eller tvinges i gang!

Glæd jer til det næste nummer af F&F! Jeg ved, at det bliver fedt, for jeg har ikke skrevet det endnu! Hav det godt derude!

15. juni 2014 kl. 20:50

Categories: Blog

Skriv et svar

%d bloggers like this: