140603: Jeg kan ikke styre mig selv. Poesijunkie!

Jeg er “kommet til” at købe norsk poesi for den svimlende sum af 632 kroner, selvom jeg har absolut ingen indtægter i hverken juli eller august, så det var selvfølgelig ikke særlig fornuftigt, men meget nødvendigt! Selvom jeg sikkert sagtens kan gå i dybden med op til flere danske forfatterskab, har jeg i forvejen et så stort kendskab til dansk litteratur, at jeg kigger mod Norge med et galt blik i øjnene: “Er der mere!?” Jeg er allerede begejstret for Tor Ulven, Terje Dragseth, Ellen Einan og Lars R. Engebretsen, men det ville være cool at få udvidet mit kendskab yderligere. Derfor er der ikke andet at gøre end at gribe langt ned i lommerne og betale for at få lidt ny poesi tilsendt.
Mit ræsonnement var, at jeg jo alligevel kommer til at købe de her bøger. Om det er nu, om seks måneder eller om et år. These books will be right here in my arms! Derfor kunne jeg ligeså godt få fat på dem lidt tidligt, så jeg kunne få endnu mere ud af dem. Jeg tror, at de vil være utrolig inspirerende for mig; specielt her i sommeren, da jeg har tænkt mig at skrive løs og nå længere og dybere ind i sproget. Det er hvert fald min plan. Desuden tænkte jeg, at jeg forhåbentlig kan få solgt nogle flere eksemplarer af Druknelektioner, der jo kun “fylder” tre uger her i morgen, d. 3. juni. Det er selvfølgelig lidt af en kalkuleret risiko; hvis jeg ikke kommer af med flere, så er jeg totalt fucked, men der er vel stadig håb for, at nogen interesserede folk derude vil hjælpe mig med at få dækket mit massive poesiforbrug. Jeg håber det hvert fald!

Måske er det på sin plads at nævne, hvad jeg egentlig har bestilt. “Billigbok” af Øyvind Berg. I den er følgende tre digtsamlinger samlet ét sted: orskjellig (1995), Kjærlightec., (1997) og Nede fortelling (2000). Jeg har læst størstedelen af udvalget af hans digte på dansk, Jeg lever bag min lukkede mund fra 1991. Hold kæft, hvor er jeg begejstret! Så naturligt nok gad jeg gerne have fat på endnu mere. Derudover har jeg købt “Den Sovende” af Terje Dragseth i originaludgaven fra 1995. Jeg har ellers Ti Titler, hvor den også står, men det er ret besværligt at læse digtene, når bogen er så stor. Derfor ville det være langt bedre at få fat på den “rigtige” version, så digtene er mere overskuelige. Jeg har også bestilt Etterlatt: Digte og prosa af Paul Celan i udvalg. Oversat af Øyvind Berg. Samtidig venter jeg på at modtage et dansk udvalg af selvsamme digters digte, men den norske version er vist endnu længere. Ja, dobbelt så lang! Jeg tror, at bøgerne vil have hver deres charme, så det er helt okay at få fat på begge. Desuden er Paul Celan vist lige sagen for mig og mine digte. Jeg har vist lidt tilfælles med ham, så forhåbentlig kan hans poesi virke inspirerende på mig. Dog ikke for meget, da jeg jo selv skal være original. Selvfølgelig, selvfølgelig. Til sidst har jeg bestilt Rolf Jacobsens Samlede Dikt, og det er vist noget med, at han er en blændende fantastisk digter som jeg forventer mig rigtig meget af. Hans poesi burde gå direkte i hjernen og hjertet på mig, så jeg glæder mig til at kunne læse hele den lange bog.
Jeg gad gerne gå videre fra de norske  digtere, jeg i forvejen kender til, og opdage endnu flere, men det er en anelse svært at skabe sig et overblik over norsk litteratur her i Danmark. Derfor må man vel slå til, når der endelig dukker noget interessant op på radaren, og det må man sige, at jeg har gjort! Desværre kan det komme til at se virkelig stramt ud med økonomien i løbet af sommeren, men man kan vel altid håbe på, at der dukker mirakler op undervejs. Ellers må jeg bare holde hovedet koldt, fingrene rødglødende, da tastaturet skal slavepiskes, så nye digte kan skrives ind på computeren. Det må være mit udgangspunkt for sommeren!

Noget helt andet: Jeg lægger løbende videoer ud på Youtube samtidig med, at jeg lægger indlæg ud på denne blog, men jeg har været ualmindelig dårlig til at “synkronisere” de to dele, men jeg vil prøve at forbedre mig lidt i fremtiden. Derfor indlejrer jeg den video, jeg lavede for en time siden, her:

3. juni 2014 kl. 15:54

Categories: Blog

Skriv et svar

%d bloggers like this: