140325: Sjette nummer af Forventning & Forvirring er nu tilgængelig på Scribd.com!

Link til nummeret her.

Hejsa! Så er det sjette nummer af F&F tilgængeligt. Klokken er nu 21:05, og det er temmelig sent at lægge nummeret ud, men jeg faldt i søvn lige efter, at jeg var kommet hjem fra skole. Det er nu min tredje uge med Engelsk A på skemaet, og det har reduceret antallet af timer, jeg kan bruge på at skrive digte, hvilket betyder, at jeg bare må skrive endnu mere, når jeg kan og for alt i verden prøve at søge inspirationen alle mulige steder i stedet for at vente på, at de samme frø spirer til de samme blomster.
Dette nummer består af digte som jeg skrev i løbet af en uge, lige efter offentliggørelsen af #5 og så frem til d. 18. marts, så der er tale om frugterne fra en temmelig sammenpresset skriveproces. Af en eller anden grund dukkede der bare vildt mange tekster op i den periode, og jeg følte mig total rødglødende. Pudsigt nok har jeg ikke så ikke fået skrevet noget nyt siden d. 18. marts, men det var måske tiltrængt med en pause oven på sådan et hæsblæsende forløb. Jeg gad dog meget gerne vandre ind i skrivestormen på ny, så der må jeg finde min indgangsvinkel. Som sagt, er det problematisk med undervisningen på KVUC i forhold til skrivningen, da jeg har færre timer og mindre energi, men det kræver vel bare en tilvænning, og så burde der ikke være nogen komplikationer på længere sigt. Jeg ser det som en udfordring! Mindre tid, flere digte. Mindre inspiration, flere overraskelser. Jeg har stadig tonsvis af bøger som jeg mangler at læse, utallige albums som jeg mangler at høre og steder, hvor jeg endnu ikke har været, samt mennesker, jeg endnu ikke har lært at kende. Men vigtigst af alt, findes der endnu enorme områder i mig selv som endnu mangler at udforskes, og det er primært via digtningen, at jeg kan finde dette nye terræn.
Jeg er klar over, at der også i dette nummer foreligger en del jegdigte, hvilket jeg efterhånden synes virker temmelig repeterende. Efter #5 ønskede jeg at skrive flere tredjepersonsdigte, men så relapsede jeg tilbage til gamle vaner, hvilket er temmelig svært at undgå. Jeg er dog klar over disse udtryksbegrænsende tendenser, og jeg vil fortsat prøve at skrive på flere forskellige måder. Der findes jo en masse gode digtere som kan bruges som forbilleder i denne henseende, så det handler om via læsningen at finde nye muligheder i mit eget sprog. Jeg har det dog sådan, at hvis et digt kræver at blive skrevet i førsteperson, så er der ikke rigtig andre løsning for netop det digt, men det afskærer mig ikke fra mere “overjegsagtigt” at søge efter andre skrivemåder, hvor det netop fungerer bedst med tredjeperson. Jeg håber, at I vil krydse fingre for mig i mine bestræbelser på at opbygge mine digte på en lidt anden måde og ikke bliver alt for skuffede over, at disse numre af F&F mest indeholder “forventning” end forvirring. Jeg gad hvert fald smaddergerne prøve at nå ud på dybt vand og genopfinde mig selv lidt. Men det kommer nok med tiden. Så lad os se! Ellers kan jeg tilføje, at jeg er begyndt at høre Radiohead, og at nogle af deres albums inspirerede mig undervejs. 2 + 2 = 5! For sådan fungerer poesien ofte bedst.
Nå, men god fornøjelse med læsningen af disse 11 digte! Og så vil jeg se at få skrevet noget nyt og gerne noget ekstremt forvirrende, mærkeligt og, i min poesi, nyskabende. Foråret er over os (stort set), og forhåbentlig spirer noget nyt-nyt ud af min skrift. Hav det godt derude!

25. marts 2014 kl. 21:21:

P.S.
#2 af F&F er i samme åndedrag gjort utilgængelig for offentligheden. Tak til jer som læste det nummer! Og husk at følge med før, at #3 og de følgende numre lægges ned igen!

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: