140120: Litteratur ist für alle da!

Det har været nogle stille dage. Jeg har ikke rigtig været nogen steder, da det er røvkoldt udenfor. Som røven på et isbjerg! Yeah, sådan! Ej, jeg gik lidt i slå med indlægget, da jeg havde skrevet, at det er “røvkoldt,” for jeg kunne ikke rigtig lade være med at tænke på, hvor kold en røv er, og så måtte jeg altså lige få et isbjerg ind over. Total metablog, lige her! Nå. Videre – Jeg havde ellers tænkt mig at begynde at gå en tur dagligt, men jeg har ikke rigtig kunnet få mig selv til at tage ud, da det er røvkoldt. Ja, det må jeg begynde på senere.

Det er besynderlige tider! Jeg kan ikke rigtig skrive blogindlæg om, hvad jeg har foretaget mig, da jeg egentlig bare har siddet her på mit værelse og tænkt og læst og skrevet, og det er jo ikke så vildt som at skrive om, hvis jeg havde været ude på bjergbestigning og  på toppen af bjerget havde fået de vildeste visioner om døden. Næ, jeg har bare været her, og mine tanker har ikke rigtig været på rumrejse heller. Min kreativitet har kørt på et meget lavt blus, da der ikke er alle mulige indre billeder, der må udtrykkes via sproget, men til gengæld har jeg siddet og arbejdet med nogle gamle udkast til digte, så det var meget positivt. Hvis man ikke ved, hvad man vil sige, er det genialt at gå tilbage i tiden og kigge på tekster, hvor man faktisk havde noget at sige, og så sørge for, at linjerne får den rette støbning. Det har hvert fald været meget sjovt at rette. Måske dukkerne teksterne op på et tidspunkt, hvis jeg stadig kan lide dem om en uge eller tre måneder. Lad os se.

Ellers kan jeg sige, at min søvnrytme er blevet vendt. Jeg står nu op tidligt om morgenen og falder i søvn ud på eftermiddagen (ja, jeg sover helt vild meget og længe, cirka tolv timer, men så længe, at jeg vågner tidligt, er det okay). Ja, det har været meget fint, indtil videre. Men mon ikke, den pludselig vender som en robåd, og at jeg så for alle kræfter må prøve at tippe den over igen. Lassen uns sehen! Nu hører jeg R.E.M., et band, jeg burde havde hørt meget, meget mere, men som jeg nu forsøger at indhente. Det er fandme godt! Jeg har hørt deres Greatest Hits fra 2003 igennem ufattelig mange gange, men deres øvrige albums står hensunkne i mørket. Må jeg høre dem, så lyset kan brede sig over deres fantastiske ansigter! Ja. De har lavet en sang, der hedder Daysleeper. Den betyder ret meget for mig, da jeg kan relatere til den fuldstændigt. Link her.

Jeg vender tilbage med nye indlæg til bloggen, når der sker et eller andet, eller hvis jeg pludselig føler trang til at skrive nogle tanker ned. Dette indlæg har nok mest været som en “filler” på en cd, en lunken sang mellem de mere nødvendige. Men sådan er det. Forhåbentlig har Daysleeper-sangen som jeg linkede til, været læsningen af dette indlæg værd. Hav det godt derude!

P.S.

Læs Og så til mennesket af Hans-Erik Larsen. Digtsamlingen blev udgivet på Forlaget Spring i 2007. Den kan købes på deres hjemmeside www.forlagetspring.dk for sølle 48 kroner. Link her. Jeg er ret vild med hans sproglige og indholdsmæssige univers! Bogen er læsningen værd, og bagefter kan med rette gå videre til hans sidste bog Non stop mælkevejen fra 2008. Link her. Den koster også kun 48 kroner. Køb dem gerne samlet, da Spring kræver ret mange kroner og øre for transporten. Og når man nu er i gang, så nup lige Små Eksplosioner af Cecilie Lolk Hjort fra 2006 med. Link her. Dermed har I bøger fra 2006, 2007 og 2008! Kom i hug! Litteratur ist für alle da!

Her kommer tre digte af Hans-Erik Larsen, alle titelløse, fra non stop mælkevejen, 2008:

*

Jeg har længe været væk
på æblerov

for enden af en solnedgang i trækronerne
der svajer under himlen

så skrig dog
brøl

nå ja
kom ikke her

angsten er gavmild
over for fedme

den æder alt op
jeg vejer ikke længere så meget

*

Frisøren klipper mit skrig
der kommer bagfra

fra nakken
og opad

ind i øjnene
der standser

i spejlet
så sidder man der en tid

håret brænder
af gulvet

jeg bliver fejet væk
og skummer over

mod duerne
der fejrer blæsten

med vinger til sollysets kurren
jeg giver ikke op

*

Shut up
kom ikke her med dødslayoutet

før vi har fundet
biernes pollen

af stejlende hingste
på græsset

*

20. januar 2014 kl. 12:44

Categories: Blog

Skriv et svar

%d bloggers like this: