131226: Forventning & Forvirring genoptages i 2014?!?!?

Jeg overvejer lidt af genoptage mit afbrudte projekt Forventning & Forvirring. Efter at have lagt Nyt Terræn ud på Scribd.com kom jeg til at mindes det projekt, som jeg arbejdede på tilbage i maj – august 2012. Jeg copypaster lige “Programerklæringen” fra første nummer:

Halløjsa, verden!

Normalt lægger jeg digte ud på DigteDK.com og Digtenu.dk. Som regel mellem 20 og 30 om måneden. Når diverse læsere træder ind i disse “værksteder” er oplevelsen som regel kaotisk, da mange af digtene har løse ender, og niveauet går både op og ned. Jeg håber, at det, for andre, kan være interessant at se, hvad jeg sidder og finder i løbet af en måned, men jeg tror, at der er et behov for, at jeg hver måned retter de bedste tekster og lægger dem ud i en ny form. Derfor vil jeg forsøge mig med disse pdf-fils-udgivelser. Målsætningen er, at interesserede læsere får en mulighed for, på en simpel måde, at læse det bedste, jeg har skrevet i løbet af en måned. Jeg regner ikke med, at digtene skal bruges til fremtidige bogudgivelser, men at de kan være en indgangsvinkel til min poesi og forhåbentlig en slags appetitvækkere, hvis nogen ønsker at købe et eksemplar af mine fremtidige digtsamlinger, hvor det “virkelige” guld findes. Man kan måske sammenligne disse digte med b-sider fra musikkens verden. Bands udgiver cd’er, hvor sangene er af højeste kvalitet (både kunstnerisk og kommercielt), men det er ofte på b-siderne, at bandet viser deres mere umiddelbare, autentiske og eksperimentelle side. Det er ikke det samme som, at der er blevet set bort fra kvalitet. Jeg vil gøre mit ypperste for, at digtene udgivet via disse pdf-filer vil være af absolut høj standard. Selvom de måske er spøjse til tider (det er selvfølgelig en del af planen; her er der plads til lidt mere leg og flere påfund).

Jeg regner med, at der vil være 3-5 digte i hvert nummer. Også selvom jeg har flere gode digte liggende fra måneden. Vores hverdag præges af hastighed og forvirring. Poesien må gerne være både forvirring og fordybelse. Men det er, som sagt, i bogudgivelserne, at man som læser, for alvor kan fordybe sig i min poesi. Det er der, hvor man virkelig kan tage et spring ind i mit univers som en opdagelsesrejsende, og grave guldet frem. Hvis jeg skulle give dette projekt et navn, så bør det nok være Results May Vary eller Forventning og Forvirring. Min poesi er kun der, hvor mine bevidsthedsstrømme fører mig. Jeg håber, I vil være med på rejsen!

Alt det bedste,
Christian de Groot-Poulsen
28. april 2012 kl. 16:16

 

At genoptage Forventning & Forvirring med en ny sæson i 2014 ligger bestemt på tegnebrættet, men jeg kan ikke love, at det kommer til at lykkes mig at lave det første nummer. Det skal give mig en eller anden for mening at dele disse digte med “folket.” Men jeg vil nok fastholde den oprindelige fremgangsmåde, hvor jeg gjorde f.eks. nummer #1 tilgængelig i én måned, og så gjorde den utilgængelig efter, at jeg havde offentliggjort flere numre. Man kan sige, at det minder om, hvad jeg gør med Nyt Terræn nu, men faktisk er det jo omvendt! Det er Nyt Terræn, der minder om F&F! En af bedste numre var, da jeg inviterede digteren Poul Lynggard Damgaard til at bidrage med nogle digte, så vi delte nummeret op mellem os. Det var meget sjovt og uventet (jeg fik ideen ret spontant), så det kunne være spændende at invitere andre med om bord med nogle ugers eller måneders mellemrum. Der findes hvert fald nogle ret interessante muligheder i PDF-formen som endnu ikke er blevet helt udforsket af andre skrivende, så jeg gad gerne prøve at se, hvordan det kunne virke inspirerende for mig at arbejde med. Et helt nummer kun med prosadigte, et andet nummer med digte a la Vicente Huidobro. Eller tematiske suiter… Jeg regner ikke med kun at medbringe 3-5 digte ad gangen, men hvad det enkelte nummer kræver at rumme. Desuden tror jeg ikke, at jeg kan holde mig til at lægge et nyt nummer ud hver mandag, eller den første mandag i måneden og sådan. Det sker, når det sker, så det er ikke til at sige, om det bliver til noget, om jeg kan fastholde projektet, når og hvis jeg går i gang, og hvornår det afsluttes igen. Men F&F kunne være et fint supplement til mine bidrag til tidsskrifter, mine egne hæfter samt eventuelt udgivelser på forlag. Det kan godt ske, at enkelte digte fra F&F kan opgraderes og sendes ind til forlag, tidsskrifter mm., men det ved jeg ikke endnu. Under alle omstændigheder vil hvert nummer af F&F kun være tilgængelig i en begrænset periode, så man må skynde sig at få fat på sit eksemplar! Jeg kan ikke helt finde ud af, om man skal kunne downloade PDF-filen, eller om den kun skal kunne læses som Nyt Terræn. Det finder jeg nok ud af.

Der findes bestemt muligheder for fremtiden! Og jeg vil søge efter dem alle i min jagt efter at få poesien til at folde sig helt og mest elegant ud i alle platforme, hvor den end kan spire frem! På nuværende tidspunkt følges denne blog af cirka fem personer, hvor den ene sikkert er mig selv, når jeg klikker ind på siden, og det passer ret godt med projektet, da jeg ikke ønsker, at mine digte skal være tilgængelige og gratis for alle og enhver, men kun for de, der selv aktivt leder efter dem (jeg ønsker ikke at være “kommerciel,” men fastholde min mere subkulturelle tilgang til Youtube, blog, digte og alt det). Sammen skaber vi noget specielt og enestående! Og det skal nok blive sjovt. Jeg håber, at I er med på ideen, og at I ser frem til mere poesi fra min side af, når Nyt Terræn lægges ned og ikke længere er tilgængelig. Forhåbentlig er I ikke “mætte” af de omtrent 61 digte som befinder sig der, men at der er plads til langt flere i jeres læsende og poetiske og glimrende og spændende hjerner og hjerter! På gensyn i fremsyn, og husk, at projektet formentlig kommer til at leve op til sit navn, nemlig Forventning & Forvirring. Så forvent at forvirres, og bliv forvirret, når I får, hvad I forventede!

26. december 2013 kl. 16:59

Categories: F&F: Præsentationer

Skriv et svar

%d bloggers like this: